Studiul si practica “Secretului Florii de Aur”

Publicat - de | 7 comentarii

0. Preambul

„Secretul florii de aur” – Taiyi Jinhua Zhongzhi (太乙金华宗旨) sau „Doctrina despre Taiyi (Natura omului sau Yuanshen) şi Jinhua (lumina Naturii sau a Yuanshen-ului) – este o carte clasică a alchimiei interne a şcolii taoiste Quanzhendao (全真道 a Realităţii Complete). În această carte accentul cade pe metoda practică de cultivare de sine, nu pe teoria profundă. Ea dezvăluie sensul esenţial al practicii de cultivare Xing (性 a firii înnăscute): Yuanshen (元神 – Spiritul originar) sălăşluieşte nemişcat în Fangcun (方寸 cel de-al treilea ochi), iar toate gândurile şi sentimentele omeneşti nu au nimic de-a face cu acesta. Marea majoritate a practicilor de cultivare de sine sunt exerciţii de cultivare Ming (命- a vieţii) sau a dimensiunii morale şi a voinţei omului, ce nu pot să influențeze Yuanshen. Yuanshen posedă lumină, această lumină se răspândeşte în întregul univers, precum şi în membrele şi oasele întregului corp. A cultiva Yuanshen înseamnă a cultiva această lumină, la început întorcând lumina, apoi aceasta se adună la un loc şi în cele din urmă se coagulează. Doar atunci când se coagulează ca Corpul Naturii (法身 Fashen), Yuanshen doreşte să se mişte şi devine activ. Doar în acest stadiu al practicii se poate vedea Adevărata Natură (真性 – cine suntem) a Sinelui. Aceasta este metoda de cultivare Xing sau cultivarea Yuanshen propusă de “Secretul florii de aur”.

În anul 1899 misionarul german Richard Wilhelm a sosit în China, unde a studiat timp de 21 de ani Tao (Calea). A obţinut „Secretul florii de aur” şi a învăţat alchimia internă a şcolii Quanzhendao. Revenit în ţara sa, a tradus această carte în limba germană conferindu-i titlul cu care o cunoaștem astăzi în occident. El i-a învăţat pe discipolii săi practica metodelor dobândite în China. Unii dintre aceștia au avut succes, văzând mandala.

Cuvinte cheie: „Secretul florii de aur”, Xing (性), Ming (命), Yuanshen (元神), „Întoarcerea luminii” (回光), Mandala (曼陀罗)

În anul 2007 transmiţătorul şcolii Longmen (龙门派 Poarta Dragonului), maestrul Wang Liping, a învăţat pe opt studenţi români Alchimia Internă. După câteva zile, şase dintre ei au văzut mandala. Acest articol se referă la antrenamentul lor.

Pag < 1 2 3 4 5 6 >
Publicat sub: Seminarii | Vizibil de la nivelul : Visitor

7 comentarii

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Articole recomandate