Studiul si practica “Secretului Florii de Aur”

Publicat - de | 7 comentarii

2. Doua aspecte istorice

„Secretul florii de aur” este o carte secretă clasică a Şcolii Taoiste a Realităţii Complete. Richard Wilhelm, originar din Germania, a adus-o din China în Europa. El a sosit în China în anul 1899, ca misionar creştin. La început, intenţiile sale erau să îi înveţe pe chinezi despre creştinism, să-i determine să creadă în Dumnezeu. El a locuit în Qingdao, un loc aprope de muntele Laoshan. Acest munte este sălaşul străvechi şi renumit al Şcolii Taoiste a Realităţii Complete. El a fost predestinat să găsească autentica şcoală a Realităţii Complete. Fiind un învăţat rigid şi realist dar cu credinţă, el a fost imediat cucerit de teoria mistică profundă şi de metodele de cultivare. El a trăit în China timp de 21 de ani şi a învăţat metodele ortodoxe de cultivare ale Şcolii Taoiste a Realităţii Complete din muntele Laoshan. După ce s-a întors în patria sa, el a tradus în limba germană  “Secretul florii de aur”, cartea clasică importantă a acestei şcoli. Era prima traducere într-o limbă străină a aceastei cărţi şi ea a stârnit interesul Occidentului. Ulterior, cartea a fost tradusă în limbile engleză, franceză, italiană, japoneză, coreană, etc.

Un fapt intereasant este că Japonia şi Corea, aflate foarte aproape de China, cunoscând foarte bine cultura şi tradiţiile chinezeşti, nu au putut dobandi direct acest set de metode taoiste de cultivare, ci au obţinut “Secretul florii de aur”ulterior, în varianta sa din limba germană.

Mai important este faptul că Richard Wilhelm i-a învăţat pe discipolii săi europeni cultivarea Xing (性功 Xinggong) pe care a învăţat-o în Şcoala Taoistă a Realităţii Complete. În cele din urmă, unii studenţi au văzut minunatele desene, aceste tulburătoare hărţi fiind Mandalele.  De fapt, cuvântul Mandala a fost iniţial introdus în Europa de budismul clasic indian. Mandala era un fel de plantă ce putea face ca spiritul persoanei să-şi imagineze unele lucruri. După aceea, unele texte clasice budiste precum Da Ri Jing (大日经), Jin Gang Ding Jing (金刚顶经) şi altele, au împrumutat acest cuvânt ce desemna astfel un rezultat special obţinut în procesul cultivării – fenomenul de a vedea un desen minunant, luminos în faţa ochilor. Antrenamentul la acest nivel face ca starea minţii practicantului şi personalitatea sa să fie foarte diferită de a altor oameni. Pare că persoana este influenţată de planta Mandala, astfel încât desenul de lumină a fost numit Mandala. Unii oameni au desenat ceea ce au văzut în timpul antrenamentului lor, aceste desene fiind numite mandale tipărite. În general, oamenii obişnuiţi pot vedea doar aceste mandale tipărite. Doar într-o oarecare măsură practicanţii pot vedea propria lor mandală, aceasta fiind mandala reală, ce poate reflecta informaţia universului şi a vieţii şi influenţa acestora asupra practicantului.

Iată mai jos mandalele văzute de studenții lui Richard Wilhelm:

Mandala seen by male student

Mandala văzută de un student

Mandala seen by a male student

Mandala văzută de un student

Mandala seen by a female student

Mandala văzută de o studentă

Mandala seen by a female student

Mandala văzută de o studentă

Mandala seen by a female student

Mandala văzută de o studentă

După 100 de ani, în septembrie 2007, într-o localitate din nordul Chinei, maestrul Wang Liping – reprezentând a 18-a generaţie de transmiţători ai ramurii Taoiste a Şcolii Longmen (Poarta Dragonului) – i-a antrenat intensiv timp de 8 zile pe 8 europeni (români n.t.), conform principiilor şi metodelor din „Secretul florii de aur”. Unii au văzut Mandala în ziua a şasea, iar la sfârşitul antrenamentului şase dintre ei au văzut Mandala. Iată diagramele schematice desenate de acești studenți:

Mandala seen by Rares

Mandala văzută de Rares

Mandala seen by Manuel

Mandala văzută de Manuel

Mandala seen by Aurelian

Mandala văzută de Aurelian

Mandala seen by Vali

Mandala văzută de Vali

Mandala seen by Richard

Mandalavăzută de Richard

Mandala seen by Claudia

Mandala văzută de Claudia

Curioşi, studenţii l-au întrebat pe Maestrul Wang Liping: de ce vedem aceste lucruri? Ce sunt ele? Răspunsurile la aceste întrebări sunt legate de teoria şi metoda practicii Xing şi Ming a Realităţii Complete Taoiste. Mandala este doar un fenomen plin de înţeles ce se manifestă în procesul antrenamentului. Teoria şi metodele Xing şi Ming ale Realităţii Complete Taoiste sunt consemnate pe deplin în „Secretul florii de aur”.

Pag < 1 2 3 4 5 6 >
Publicat sub: Seminarii | Vizibil de la nivelul : Visitor

7 comentarii

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Articole recomandate