Instrucțiuni seminar Longmen 2011

Vă facem următoarele recomandări pentru seminarul Longmen 2011. Este posibil ca pe parcurs să mai aflăm informații pe care le vom adăuga aici, de aceea vă rugăm să recitiți pagina aceasta până chiar în ajunul plecării către locația de la Panaci.

 1. Vremea probabilă: se poate folosi vremea de la Vatra Dornei http://vremea.rol.ro/vremea/Vatra_Dornei/pe-zile-2/. După cum vedeți este recomandat să aveți pantofi buni pentru mers pe drum ud precum și e pelerină de ploaie
 2. Vă recomandăm să aduceți o cantitate suficientă de tricouri sau alte haine de practica meditației, vă prevenim că se transpiră foarte mult. În locație există facilități de spălare a hainelor însă capacitatea lor este foarte limitată și se acordă prioritate lenjeriei pensiunii.
 3. Cine vine cu autoturismul este încurajat să își aducă o pătură proprie. În locație există numai 18 pături disponibile. Cine posedă pernă pentru meditație este de asemenea încurajat să o aducă la seminar.
 4. În prima zi se vor completa niște formulare de participare, acolo se va specifica dieta preferată pentru seminar. Dieta va fi disponibilă de a doua zi, dar vom face eforturi ca fiecare să fie mulțumit de meniu încă din prima zi. Este posibil să existe mai multe feluri vegetariene în prima zi, celor nevegetarieni le mulțumim pentru înțelegere dacă nu vor găsi suficiente feluri cu carne de la bun început.
 5. După câteva zile regimul de practică va crea, pe rând, o foame foarte mare și apoi un o senzație de somn foarte mare. Vă încurajăm să dați curs acestor semnale ale corpului, anume să mâncați pe săturate și să dormiți oricând simțiți nevoia și aveți ocazia: în pauze, după mese și negreșit în timpul nopții
 6. În clădirile principale există internet dar vă recomandăm, pe cât posibil, să vă concentrați la practică. Cu cât interacționați mai puțin cu lumea exterioară cu atât mai mult veți beneficia de seminar. Pentru cei foarte serioși se recomandă să se limiteze la maxim chiar și interacțiunile cu colegii de seminar.
 7. Maestrul descurajează povestirea experiențelor personale altor colegi de seminar. Motivul este acela că oamenii sunt foarte diferiți și corpurile/mințile lor vin cu nevoi și lipsuri specifice iar practica din timpul seminarului va tinde să compenseze mai întâi aceste goluri. Prin urmare experiențele pot fi extrem de diferite, binefăcătoare pentru fiecare în parte, însă atunci când sunt povestite pot să genereze sentimente inutile de subestimare a forțelor proprii celor care nu înțeleg corect fenomenele prin care trec.
 8. În timpul lecțiilor teoretice (de dinainte de meditație) este de bun simț să nu se vorbească în sală.
 9. În timpul meditațiilor unul dintre cele mai importante aspecte este să se găsească de la bun început o postură cât mai confortabilă și care să minimizeze durerile de picioare. Durerile de picioare vor apare oricum din mai multe motive, unul dintre acestea fiind presiunea neobișnuit de mare a energiei qi de la nivelul solului. Această presiune este creată intenționat și face parte din sistemul de reglaj pe care maestrul îl folosește asupra studenților. De aceea sunt importante două lucruri:
  1. să rezistați cu abnegație la această durere
  2. să rezistați tentației de a mișca picioarele. Dacă mișcați picioarele veți tulbura câmpul de energie și veți afecta calitatea practicii dumneavoastră și a tuturor celor din jurul dumneavoastră
 10. Practica va începe la diverse ore pe parcursul zilei. Este important să nu întârziați și, desigur, să nu lipsiți.
 11. Dacă pe parcursul seminarului aveți întrebări sau probleme legate de practică vă rugăm să nu îl abordați direct pe maestru fără a anunța organizatorii în prealabil. Pentru că grupul este mare e important să lăsăm maestrul să se recupereze în timpul mesei și a intervalelor de odihnă. Funcție de numărul de solicitări care vor apare se vor organiza intervale de discuție pentru fiecare student.
 12. Pentru sistemul de traducere în limba română avem un număr de 10 aparate radio FM cu căști. Până acum ni s-au solicitat aproximativ cinci și mai putem oferi încă cinci. Aparatele se împrumută, iar căștile rămân definitv persoanei care împrumută aparatul. Cei care posedă telefoane mobile cu receptor FM și căști sau au acasă aparate portabile FM cu căști sunt încurajați să le aducă pentru a putea recepționa transmisia FM cu traducerea în limba română și pentru a ajuta astfel pe colegii care nu dispun de asemenea telefoane sau aparate să poată împrumuta unul de la asociație.
 13. Sosirea se poate face pe 2 septembrie sau chiar înainte dacă sunaţi la pensiune. Camerele sunt deja alocate şi nu se vor produce încurcături. Plecarea se poate face pe 12 septembrie după prânz sau pe 13 septembrie. Dacă cineva dorește să rămână acolo câteva zile după seminar acest lucru se poate aranja direct cu pensiunea.
 14. Accesul în zonă se face cu autoturismul sau cu trenul până la Vatra Dornei apoi cu taxi (15km).
Vă mulțumim pentru înscriere și vă așteptăm cu drag.
Publicat sub: Seminarii | Vizibil de la nivelul : Visitor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Un dicționar WikiTip