In fiecare MARTI de la orele 19:00, sesiune de practica Taoista

Reluam sesiunile saptamanale de meditatie taoista si practica Xing Shen Zhuang, in fiecare zi de MARTI de la ora 19:00, in aceeasi locatie linistita si confortabila, situata langa Metrou Piata Iancului – IDEST Training Centre, str Locotenent Baican Ionescu nr. 24, Bucuresti.

Cursul se adreseaza atat celor familiarizati cu practicile meditative, cat si celor care isi doresc sa inceapa sa practice. Cursul ofera un ghidaj si toate informatiile necesare pentru a se putea practica si acasa, si chiar este de dorit!

Exercitiile Xing Shen Zhuang reprezinta o metoda traditionala chineza de cultivare a sanatatii, actionand in principal asupra coloanei vertebrale. Se obtine un efect de decompresie a discurilor intervertebrale, de lungire si detensionare a muschilor vertebrali. Exercitiile sunt foarte utile atat persoanelor care lucreaza mult la birou si au nevoie de o „reeducare” a coloanei vertebrale, cat si persoanelor care au deja probleme de sananate in zona coloanei, sau sufera de dereglari ale metabolismului si ale sistemelor digestiv, cardio-vascular si respirator.

Cei care urmeaza deja o cale spirituala vor aprecia in mod deosebit acest ansamblu de exercitii. Majoritatea formelor de meditatie implica imobilizarea corpului pe perioade lungi de timp intr-o pozitie in care coloana vertebrala este verticala iar corpul trebuie mentinut relaxat. Xing Shen Zhuang ofera o strategie de obţinere a acestor cerinte de baza: pozitie corecta si relaxare. Tocmai de aceea Xing Shen Zhuang este considerat în multe şcoli taoiste drept o „forma de punere a fundatiei”.

O sesiune dureaza aproximativ 2h30 si incepe cu o introducere in metafizica taoista si explicarea conceptelor de baza. Apoi urmeaza exercitiile de sanatate Xing Shen Zhuang, urmate de o sesiune de meditatie ghidata, efectuata in pozitie asezat.

Cursul este sustinut de catre Valeriu Bostan, student al Maestrului Wang Liping si al profesorului Wang Tingjun, participant la sesiunile de practica organizate in China si Europa inca din anul 2007. Astfel, cursul de meditatie taoista urmeaza tehnicile de alchimie interna Longmen, asa cum sunt ele predate de catre Maestrul Wang Liping, iar exercitiile de XSZ sunt realizate conform tehnicii predate de catre profesorul Wang Tingjun.

Cursul incepe marti 1 octombrie la orele 19:00 si se va desfasura saptamanal. Contributia este de 130 lei / luna calendaristica sau 50 lei / sedinta.

Pentru inscrieri, va rugam sa sunati la numarul de telefon 0722938314.

Publicat sub: General | Etichetat cu: , , , | Vizibil de la nivelul : Visitor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Un dicționar WikiTip