Longmen 2011

Seminarul “Alchimie Interna Longmen România 2011”

Seminarul “Alchimie Internă Longmen România 2011” a fost susținut în intervalul  03-12 Septembrie 2011, în România de către Asociația Orientalis și l-a ca invitat de onoare pe Maestrul Wang Liping, actualul transmițător al învățăturilor grupării taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din cadrul școlii taoiste a Realității Complete.

În cadrul acestui seminar s-au predat tehnici de alchimie internă utilizate în școala Longmen.  Practica include exerciții în mișcare (mers taoist și schimburile energetice cu copacii) și tehnici meditative.

Timpul mediu de practică zilnică de 7-8 ore distribuit uniform pe tot parcursul zilei.

Obiective si beneficii

Obiectivul major al practicii alchimiei interne este asigurarea supraviețuirii conștiinței și a independenței ei după părăsirea definitivă a corpului fizic. Chiar dacă posibilitatea atingerii acestui obiectiv poate fi supusă discuției, este de netăgăduit faptul că practicanții, chiar și începători, pot beneficia de transformarea radicală a configurației corpurilor fizic, psihic și mental chiar din primele stadii ale practicii.

Participanții pot obține unele beneficii imediate după cum urmează:

 • Deschiderea meridianelor, a canalelor principale și a punctelor importante din palme și cap
 • Purificarea energiei qi proprii
 • Amplificarea câmpului energetic și mental
 • Posibila deschidere a celui de-al treilea ochi (și vizualizarea florii de aur) (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_of_the_Golden_Flower)

Pe termen lung, corelat cu continuarea practicii acasă, participanții vor putea:

 • Să mediteze ușor un timp de minim 90 de minute sau chiar mai mult
 • Să își mărească capacitatea de stocare a energiei în dantian-ul inferior
 • Să aibă mai mereu prezență de spirit și să poată astfel evita mai ușor situațiile critice, periculoase, din viață
 • Să își definească și să utilizeze noi percepții relative la organele și structura internă a corpului
 • Să își crească senzitivitatea la perceperea și manipularea energiei qi

Dupa seminar

După încheierea seminarului participanții dețin deja o metodă coerentă pentru continuarea practicii acasă și pot participa, de asemenea, la întâlnirile periodice de practică organizate de Asociație. În cadrul acestor întâlniri nu se va percepe taxa de instruire ci numai participarea la cheltuielile ocazionate de întâlniri (chirie sală – și numai unde este cazul). Practica de acasă și de la întâlnirile periodice are rolul de a susține și extinde beneficiile obținute până la seminarul ce va fi organizat în anul 2012.

Despre Longmen si Realitatea Completa

Ramura Longmen este o grupare a puternicei şcoli taoiste a Realităţii Complete, care a integrat taoismul, budismul şi confucianismul într-o nouă formă de taoism. Taoismul Realităţii Complete s-a extins, în cele din urmă, pe tot cuprinsul Chinei în Evul Mediu şi îşi continuă existenţa şi în zilele noastre. În ultimii zece ani au fost traduse în limba engleză numeroase texte şi lucrări clasice făcând parte din această şcoală.

Gruparea taoistă a Porţii Dragonului, al cărei succesor este Wang Liping, a fost un vlăstar al tradiţiei Nordice a Şcolii Realităţii Complete. Întemeietorul ei în secolul al treisprezecelea este maestrul Chang-chun, care a fost unul dintre cei mai străluciţi discipoli ai lui Wang Chongyang. Chang-chun, Maestrul Eternei Primăveri, a fost unul din înţelepţii care l-a sfătuit pe Genghis Khan să păstreze vechea civilizaţie a Chinei după cucerirea sa de către mongoli, cu peste opt sute de ani în urmă. Genghis Khan l-a numit pe Chang-chun supraveghetor al religiilor în China, gruparea Porţii Dragonului jucând astfel un rol esenţial în conservarea culturii chineze.

Despre Asociatia Orientalis

Grup 2007

Grupul de 8 români care au început practica în 2007, împreună cu maestrul Wang Liping și cu traducătorul și discipolul acestuia, Wang Tingjun, profesor la academia din Changchun, China

Asociația Orientalis a fost înființată de studenții români ai maestrului Wang Liping care au participat la seminarii de alchimie internă în China, începând cu anul 2007. În imaginea de mai jos este ilustrat grupul inițial din 2007 care a constituit primul experiment al maestrului cu studenți occidentali și a fost considerat de acesta drept un succes important care a demonstrat că și occidentalii pot să practice cu rezultate bune tehnicile și metodele alchimiei interne taoiste.

Scopul acestei asociații este să permită doritorilor accesul mai facil la învățăturile orientale de acest gen și să ofere un cadru organizat pentru dezvoltarea personală a membrilor săi. Asociația nu are afiliere guvernamentală și nu realizează profit.

4 comentarii

 • admin 18 mai 2011

  Anuntam ca maestrul si insotitorii sai au primit viza de Romania pentru prima parte a lunii septembrie. In cateva zile vom trimite anuntul pentru seminar.

 • admin 23 iunie 2011

  Biletele de avion au fost emise.

 • rares777 06 iulie 2011

  Buna ziua,

  Am vazut ca seminarul va fi susținut în limba chineză și va fi tradus în limba engleză. Daca ar fi fost cu traducere in limba romana as fi vrut sa particip si eu la acest seminar. Dar pentru ca nu stiu engleza nu pot sa ma inscriu…
  Pentru ca speranta moare ultima, va intreb si eu „Totusi nu s-ar putea gasi o solutie ca sa fie tradus in romana?”

  Cu stima,

  Rares

  • admin 06 iulie 2011

   Exista un numar de 4-5 persoane deja inscrise care se afla in situatia dumneavoastra. Vom cauta o solutie de traducere din engleza in romana in timpul meditatiilor iar in timpul explicatiilor si a altor actiuni vom asigura noi traducerea si in limba romana. In timpul meditatiilor probabil ca cea mai buna solutie este sa folosim un emitator FM de raza scurta iar fiecare participant care vrea sa auda comenzile in limba romana sa vina cu un receptor radio cu baterii si casti. Eventual vom furniza noi aceste receptoare, nu costa o avere. E posibil ca traducatorul in romana sa doreasca sa fie platit, oricum trebuie si el cazat si hranit, costuri care se vor imparti in mod egal intre cei ce beneficiaza de serviciile sale.

   Daca va satisfac conditiile acestea va asteptam sa va inscrieti.

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Un dicționar WikiTip