Seminarul “Alchimie Internă Longmenpai România 2014”

Se organizează un nou seminar Longmenpai în perioada 29 august-12 Septembrie 2014, în România care se adresează tuturor studenților Longmenpai din Europa și nu numai. Se permit înscrieri pentru începători și pentru avansați în două grupe suprapuse:

 • Grupa 1 – între 29 august și 7 septembrie 2014 – cu durata de 10 zile, recomandată în special începătorilor și celor cu putere financiară redusă
 • Grupa 2 – între 29 august și 12 septembrie 2014 – cu durata de 15 zile, recomandată avansaților

Seminarul va fi susținut de Maestrul Wang Liping, actualul transmițător al învățăturilor grupării taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din cadrul școlii taoiste a Realității Complete. Seminarul va fi susținut în limba chineză și va fi tradus în limba engleză. Nu se va organiza traducere în limba română deoarece poate afecta calitatea meditațiilor.

În cadrul acestui seminar se vor preda tehnici de alchimie internă utilizate în școala Longmen.  Practica include exerciții în mișcare (mers taoist și schimburile energetice cu copacii ) și tehnici meditative. Timpul total de practică zilnică este de 6-8 ore distribuit uniform pe tot parcursul zilei.

Obiectivul major al practicii alchimiei interne este asigurarea continuității conștiinței cu un grad mare de independență după părăsirea definitivă a corpului fizic (sau obținerea nemuririi, cu mențiunea că nu este vorba de nemurire în acest corp fizic). Chiar dacă posibilitatea atingerii acestui obiectiv poate fi supusă discuției, este de netăgăduit faptul că practicanții, chiar și începători, pot beneficia de transformarea radicală a configurației corpurilor fizic, psihic și mental chiar din primele stadii ale practicii.

În timpul acestui seminar se va practica bi gu sau postul negru cu apă după cum urmează:

 • Grupa 1 va ține 3 zile de bi gu
 • Grupa 2 va ține 5 zile de bi gu

Maestrul va inspecta fiecare participant dimineața și poate decide în orice moment ieșirea din bi gu înainte de termen dacă se observă anumite semne negative. Din punct de vedere logistic participantul care iese din bi gu în mod forțat înainte de încheierea termenului general va trebui să își organizeze mesele suplimentare pe speze proprii.

Participanții pot obține unele beneficii imediate după cum urmează:

 • Deschiderea meridianelor, a canalelor principale și a punctelor importante din palme și cap
 • Purificarea energiei qi proprii
 • Amplificarea câmpului energetic și mental
 • Posibila deschidere a celui de-al treilea ochi (și vizualizarea florii de aur) (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_of_the_Golden_Flower)

Pe termen lung, corelat cu continuarea practicii acasă, participanții vor putea:

 • Să mediteze ușor un timp de minim 120 de minute sau chiar mai mult
 • Să își mărească capacitatea de stocare a energiei (jing, qi, shen) în cele trei dantian-uri
 • Să aibă mai mereu prezență de spirit și să poată astfel evita mai ușor situațiile critice, periculoase, din viață
 • Să obțină un nou set de repere, interne, cu care să se raporteze la Univers în viața de zi cu zi
 • Să își definească și să utilizeze noi percepții relative la organele și structura internă a corpului
 • Să își crească senzitivitatea la perceperea și manipularea qi-ului

După încheierea seminarului participanții vor rămâne cu o metodă coerentă pentru continuarea practicii acasă și vor putea participa, de asemenea, la întâlnirile periodice de practică organizate de grupurile de studenți.

Costurile de participare se vor calcula în sistem „open book” și anume fiecare participant va avea acces în orice moment, la cerere, la întreaga situație financiară a seminarului.

Prețurile de participare individuale pentru seminarul “Alchimie Internă Longmenpai România 2014” este de 200 Euro pe zi ceea ce înseamnă:

 • 2000 Euro pentru înscriere și avans (500 Euro) plătit până la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv pentru grupa 1 de 10 zile
 • 3000 Euro pentru înscrierea și avansul (750 Euro) plătit până la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv pentru grupa 2 de 15 zile
 • Pentru înscrieri între 1 februarie 2014 și 31 mai 2014 se mai adaugă 50 Euro la taxă care se achită odată cu avansul
 • Pentru înscrieri după 1 iunie 2014 se mai adaugă 100 Euro la taxă care se achită odată cu avansul

Important:  În cazul în care participantul care plătește avansul renunță la seminar, suma plătită ca avans nu se returnează decât dacă se găsește un înlocuitor. Banii din avans vor fi destinați cheltuielilor comune și suprataxele se vor deduce din total înainte de împărțirea acestora la toți participanții

Acest preț include instruirea și traducerea în limba engleză.

Peste acest preț vor trebui plătite adițional următoarele cheltuieli:

 1. Cheltuielile comune ale delegației chineze: biletele de avion, cheltuielile personale de cazare și masă precum și o sumă destinată unei scurte vacanțe de odihnă după încheierea seminarului și care va fi oferită în cash în acest sens. Aceste sume vor fi estimate și publicate în curând pe baza experienței din anii anteriori și totalul se va divide în mod proporțional între toți participanții (cu o mică diferență între cele două grupe referitoare la zilele de cazare suplimentare). NOTĂ: de obicei maestrul face un discount cu 1 loc pentru organizare – această sumă va fi evidențiată cu minus din totalul cheltuielilor comune și va reduce, astfel, nota de plată.
 2. Cheltuielile participantului cu deplasarea, cazarea în locația seminarului și mesele din timpul seminarului. Citiți cu atenție detaliile din programul seminarului
 3. Este posibil să apară cheltuieli cu aprovizionarea cu oglinzi pentru practică

Locația seminarului încă nu este stabilită. Se va organiza un concurs de locații funcție de preț și de facilități, după următoarele criterii:

 • Nu mai departe de 4 ore de mers cu mașina din București (în extremis Păltiniș, zona Bâlea, Moeciu – Bran, preferabil Peștera sau Sinaia)
 • Altitudine mai mare de 1000m, preferabil cât mai mare, chiar și peste 2000m indiferent că nu vor fi copaci în apropiere
 • Camere suficiente, bine încălzite, confort de minim 3 stele
 • Sală de practică care se poate întuneca și în care nu se face frig dacă afară este rece
 • Zonă accesibilă pentru mersul taoist (circuit de 6-7km) aproape de locația de cazare
 • Copaci cât mai înalți și puternici în zonă (pentru altitudinile moderate)

Seminarul are alocat un număr de aproximativ 30 de locuri din care minim 8 sunt rezervate pentru grupul 2 de 15 zile.

La acest seminar nu vor fi acceptați participanți cu vârsta sub 15 ani, persoane cu probleme fizice sau psihice grave și nici femei însărcinate peste 3 luni. Toți participanții trebuie să se antreneze pentru a putea rezista în postură de meditație minim 90 de minute.

Dacă doriți să candidați pentru un loc la acest seminar vă rugăm să completați Formularul de înscriere. Am trecut deja la faza de încasare a avansului pentru rezervarea locului la seminar, toate detaliile sunt menționate în pagina cu formularul.

2 comentarii

 • Pingback
  Anunț Asociația Orientalis | yijinjing - calea transformării meridianelor 07 decembrie 2013

  […] Citiți restul detaliilor pe situl Asociației Orientalis la https://orientalis.ro/portfolio-item/seminarul-alchimie-interna-longmenpai-romania-2014/ […]

 • Richard Vencu 21 ianuarie 2014

  Pentru lamurire – nu se va oferi traducere in limba romana pentru ca acest seminar este seminarul european, cu participanti din toate tarile europene, dar care se organizeaza anul acesta in Romania. Ne cerem scuze potentialilor participanti care au o bariera de limba cu privire la traducerea care va fi oferita doar in limba engleza.

  In 2014 nu se organizeaza un seminar exclusiv pentru Romania.

Ne pare rău, comentariile sunt închise.

Un dicționar WikiTip