Stagiu Xing Shen Zhuang – iunie 2016

Asociația Orientalis vă invită în perioada 25-26 iunie 2016 să participați la stagiul:

XING SHEN ZHUANG

Într-o primă abordare XING SHEN ZHUANG reprezintă un ansamblu de exerciții menit să corecteze poziția corpului fizic în ansamblul său, accentul fiind pus pe statica coloanei vertebrale. Se urmărește de asemenea relaxarea fizică și mentală, deschiderea meridianelor și a punctelor energetice.

Privind mai larg XING SHEN ZHUANG reprezintă însă un principiu de bază al practicii taoiste și anume unificarea dintre „SHEN” și „XING” sau altfel spus dintre „atenție/conștiință” pe de o parte și „formă” pe de altă parte. Acest principiu sugerează o metodologie graduală de practică pornind de la efectuarea exercițiilor fizice simple și ajungând până la descoperirea spiritului și întruparea sa în corpul fizic. Desigur că între aceste două „extreme” există o multitudine de stadii intermediare de practică.

În cadrul acestui stagiu se va preda și se va exersa setul de exerciții XING SHEN ZHUANG așa cum a fost introdus de-a lungul anilor în Romania de profesorul Wang Tingjun. Gradat se va face trecerea spre o practică internă, meditativă, folosind elemente de bază din cadrul metodelor alchimice specifice grupării taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din cadrul școlii taoiste a Realității Complete.

Perioada de desfăşurare este de două zile: 25 si 26 iunie 2016.

Timpul zilnic, total, de practică va fi de 5 – 6 ore distribuit în două sesiuni de exersare: dimineaţa între 09:00 – 12:00 şi după amiază între 15:00 – 18:00.

Locatie si costuri

Stagiul XING SHEN ZHUANG se va desfasura in București, în zona Palatului Cotroceni.
Taxa de participare este de 300 lei.

Stagiul este condus de dl Valeriu Bostan care este şi persoana de contact: mobil: 0722 938 314 / e-mail: vali_bostan@yahoo.com

Despre Longmen si Realitatea Completa

Ramura Longmen este o grupare a puternicei şcoli taoiste a Realităţii Complete, care a integrat taoismul, budismul şi confucianismul într-o nouă formă de taoism. Taoismul Realităţii Complete s-a extins, în cele din urmă, pe tot cuprinsul Chinei în Evul Mediu şi îşi continuă existenţa şi în zilele noastre. În ultimii zece ani au fost traduse în limba engleză numeroase texte şi lucrări clasice făcând parte din această şcoală.
Gruparea taoistă a Porţii Dragonului, al cărei succesor este Wang Liping, a fost un vlăstar al tradiţiei Nordice a Şcolii Realităţii Complete. Întemeietorul ei în secolul al treisprezecelea este maestrul Chang-chun, care a fost unul dintre cei mai străluciţi discipoli ai lui Wang Chongyang. Chang-chun, Maestrul Eternei Primăveri, a fost unul din înţelepţii care l-a sfătuit pe Genghis Khan să păstreze vechea civilizaţie a Chinei după cucerirea sa de către mongoli, cu peste opt sute de ani în urmă. Genghis Khan l-a numit pe Chang-chun supraveghetor al religiilor în China, gruparea Porţii Dragonului jucând astfel un rol esenţial în conservarea culturii chineze.

Despre Asociatia Orientalis

Asociația Orientalis a fost înființată de studenții români ai maestrului Wang Liping care au participat la seminarii de alchimie internă în China, începând cu anul 2007. În imaginea de mai jos este ilustrat grupul inițial din 2007 care a constituit primul experiment al maestrului cu studenți occidentali și a fost considerat de acesta drept un succes important care a demonstrat că și occidentalii pot să practice cu rezultate bune tehnicile și metodele alchimiei interne taoiste.
Scopul acestei asociații este să permită doritorilor accesul mai facil la învățăturile orientale de acest gen și să ofere un cadru organizat pentru dezvoltarea personală a membrilor săi. Asociația nu are afiliere guvernamentală și nu realizează profit.

Ne pare rău, comentariile sunt închise.

Un dicționar WikiTip