Stagiu Xing Shen Zhuang

Asociația Orientalis vă invită în perioda 23-30 iulie 2011 să participați la stagiul:

XING SHEN ZHUANG

Într-o primă abordare XING SHEN ZHUANG reprezintă un ansamblu de exerciții menit să corecteze poziția corpului fizic în ansamblul său, accentul fiind pus pe statica coloanei vertebrale. Se urmărește de asemenea relaxarea fizică și mentală, deschiderea meridianelor și a punctelor energetice.

Privind mai larg XING SHEN ZHUANG reprezintă însă un principiu de bază al practicii taoiste și anume unificarea dintre „SHEN” și „XING” sau altfel spus dintre „atenție/conștiință” pe de o parte și „formă” pe de altă parte. Acest principiu sugerează o metodologie graduală de practică pornind de la efectuarea exercițiilor fizice simple și ajungând până la descoperirea spiritului și întruparea sa în corpul fizic. Desigur că între aceste două „extreme” există o multitudine de stadii intermediare de practică.

În cadrul acestui stagiu se va preda și se va exersa setul de exerciții XING SHEN ZHUANG așa cum a fost introdus de-a lungul anilor în Romania de profesorul Wang Tingjun. Gradat se va face trecerea spre o practică internă, meditativă, folosind elemente de bază din cadrul metodelor alchimice specifice grupării taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din cadrul școlii taoiste a Realității Complete.

Se vor efectua de asemenea și exerciții în aer liber – mersul taoist și schimburile energetice cu copacii. Timpul total de practică va fi de 6-8 ore distribuit uniform pe parcursul zilei (dimineaţa, după-masă şi seara).

Acest stagiu de exersare se adresează în special persoanelor care doresc să participe la seminarul „Alchimie Interna Longmen Romania 2011” din 03-12 septembrie, seminar organizat de Asociația Orientalis și care îl are ca invitat de onoare pe Maestrul Wang Liping, transmițătorul actual al căii Longmen.

Stagiul va fi condus de domnul Valeriu Bostan.

Locatie si costuri

Stagiul XING SHEN ZHUANG se va desfasura in cadrul pensiunii Tara din comuna Mera – jud. Vrancea.

Taxa de participare la acest stagiu este de 800 lei.

Important: Persoanele care la data de 22 iulie vor fi deja înscrise la seminarul „Alchimie Internă Longmen Romania 2011” din luna septembrie 2011 vor avea 25% reducere – taxa de participare pentru stagiul XING SHEN ZHUANG va fi de 600 lei.

Dacă doriți să participati la acest seminar vă rugăm să completați Formularul de înscriere, până pe data de 15 iulie 2011. Vă vom contacta pentru detalii imediat după înscriere.

Despre Longmen si Realitatea Completa

Ramura Longmen este o grupare a puternicei şcoli taoiste a Realităţii Complete, care a integrat taoismul,

budismul şi confucianismul într-o nouă formă de taoism. Taoismul Realităţii Complete s-a extins, în cele din urmă, pe tot cuprinsul Chinei în Evul Mediu şi îşi continuă existenţa şi în zilele noastre. În ultimii zece ani au fost traduse în limba engleză numeroase texte şi lucrări clasice făcând parte din această şcoală.

Gruparea taoistă a Porţii Dragonului, al cărei succesor este Wang Liping, a fost un vlăstar al tradiţiei

Nordice a Şcolii Realităţii Complete. Întemeietorul ei în secolul al treisprezecelea este maestrul Chang-chun, care a fost unul dintre cei mai străluciţi discipoli ai lui Wang Chongyang. Chang-chun, Maestrul Eternei Primăveri, a fost unul din înţelepţii care l-a sfătuit pe Genghis Khan să păstreze vechea civilizaţie a Chinei după cucerirea sa de către mongoli, cu peste opt sute de ani în urmă. Genghis Khan l-a numit pe Chang-chun supraveghetor al religiilor în China, gruparea Porţii Dragonului jucând astfel un rol esenţial în conservarea culturii chineze.

Despre Asociatia Orientalis

Asociația Orientalis a fost înființată de studenții români ai maestrului Wang Liping care au participat la seminarii de alchimie internă în China, începând cu anul 2007. În imaginea de mai jos este ilustrat grupul inițial din 2007 care a constituit primul experiment al maestrului cu studenți occidentali și a fost considerat de acesta drept un succes important care a demonstrat că și occidentalii pot să practice cu rezultate bune tehnicile și metodele alchimiei interne taoiste.

Scopul acestei asociații este să permită doritorilor accesul mai facil la învățăturile orientale de acest gen și să ofere un cadru organizat pentru dezvoltarea personală a membrilor săi. Asociația nu are afiliere guvernamentală și nu realizează profit.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns
Utilizatorii trebuie să fie înregistrați și autentificați pentru a scrie comentarii.
Log in to Reply
Un dicționar WikiTip